Vakantie uitstapjes

De lange en saaie januarimaand ligt weer achter ons en langzaam maar zeker zien we de dagen weer wat langer worden. Het weer blijft nog herfstachtig en de ene storm wordt weer snel gevolgd door de volgende. Je kunt deze periode van het jaar mooi besteden om je vakantieplannen alvast vast te leggen. Veel collega’s van je zullen ook hun dagen al gepland hebben en nu je nog keuze hebt is het plannen en boeken zeker een aanrader. Naast het boeken van een vakantie in een vakantiepark gaan steeds meer mensen 1 of meerdere keren per jaar een lang weekend weg. Tijdens de voorjaarsvakantie kan je kiezen voor een mooie reis naar de sneeuw. Velen zullen hier de komende periode weer veel plezier gaan beleven. De Zomerperiode is bij uitstek geschikt voor een reis naar de zon of het heerlijk vakantievieren in eigen land. De kans op mooi weer is dan ook in Nederland het grootst.

Mogelijkheden voor een lang weekend weg

Een weekendje weg wint steeds meer aan populariteit. Tussen de lange werkweken en de soms nog lang durende vakantie is het heerlijk dat je er even kort tussenuit kunt gaan. Populaire bestemmingen voor een lang weekend weg zijn onder andere Parijs, Londen en Berlijn. Ook in eigen land zijn er volop leuke mogelijkheden om er kort tussenuit te gaan. Uitwaaien aan de kust, van de natuur genieten op de Veluwe of genieten in een van de mooie steden die ons land rijk is. Online zijn er veel mooie aanbiedingen te vinden bijvoorbeeld op de website voordeeluitjes staan aanbiedingen die voor veel mensen betaalbaar zijn en een zeer uitgebreid aanbod. Bij een lang weekend weg kies je meestal voor de auto of trein als vervoermiddel om er te komen. Vliegen is voor een lang weekend een minder gekozen optie maar ook daar zijn leuke aanbiedingen te vinden.

Minder bekende bestemmingen

Naast de eerder genoemde populaire steden zijn er nog veel mooie maar redelijk onbekende steden te bezoeken voor je weekendje weg. Bijvoorbeeld in Polen is dit het geval. Krakau is de populairste bestemming in Polen onder de Nederlanders. Dit heeft vooral te maken met de aanwezigheid van Auschwitz in de nabijheid. Polen heeft echter nog vele andere mooie steden zoals Katowice, Warschau en Wroclaw. Moderne steden waar de prijzen nog heel aantrekkelijk zijn en je heerlijk kunt eten en drinken en je kunt shoppen in de vele winkelcentra. In nog geen 2 uur vliegen liggen ook deze bestemmingen binnen handbereik.

More from this stream

Recomended