20.5 C
Amsterdam
vrijdag, augustus 19, 2022

Recente berichten

Vastgelopen in je loopbaan? Dit zijn de meest voorkomende problemen

Na je studie ben je direct gaan werken en je loopbaan is inmiddels al enige tijd onderweg. Dit is echter ook precies het probleem waar je mee zit. Je hebt een bepaald pad genomen en gaat je meer en meer afvragen of dit wel het juiste pad is. Je hebt je er tot nu toe volledig voor gegeven, maar kan je dit in de toekomst ook nog wel? Is dit nog wel de beste plek om je te ontwikkelen? Het is interessant om te bekijken waar deze vragen eigenlijk vandaan komen.

1. Het werk is niet zo leuk meer

Eigenlijk is dat nog zacht uitgedrukt. Er is een kans dat je op enig moment ronduit gaat balen van de loopbaan die je gekozen hebt. In plaats van een uitdaging is het een routine geworden. Bovendien lijkt het er ook op dat je je inkomen niet verder kan verhogen op deze plek. Om die reden heb je er dus steeds minder plezier in gekregen en is het echt tijd aan het worden om iets anders te zoeken. Het is belangrijk dit probleem vroeg te signaleren om actie te kunnen ondernemen en je leven een wending te geven.

2. Je baan is alles voor je

Dit probleem kan je letterlijk nemen. Sommige dertigers hebben alles opzij gezet voor hun loopbaan. Op enig moment komen ze erachter dat ze eigenlijk niets anders hebben dan hun werk. Daardoor is het zo dat eigenlijk de hele identiteit wordt ontleend aan de baan die je hebt. Er is niets anders in je leven. Uiteindelijk zal dit tegen je gaan werken omdat je geen ontspanning meer vindt en vrienden, familie en hobby’s allemaal verwateren. Ook hier is het belangrijk om vroeg te signaleren dat er iets misgaat en er direct op te handelen.

3. Je vindt geen uitdagingen meer

Dit probleem komt heel veel mensen bekend voor. Eigenlijk is er dan ook iets heel anders aan de hand. Het probleem is niet zozeer dat je geen uitdagingen meer vindt. Het probleem is eerder dat je meer talenten hebt en er niet het maximale uit haalt. Dat betekent dus dat je echt eens goed over je loopbaan moet gaan nadenken. Wil je op deze plek blijven zitten, goed verdienen, maar je eigenlijk gewoon vervelen? Of wil je nu een klein risico nemen en iets anders vinden waar je meer plezier en voldoening uit gaat halen?

4. Het is allemaal overweldigend

Je zit op de verkeerde plek omdat het nogal lastig bleek te zijn om de juiste keuze te maken. Je hebt uiteindelijk een pad voor je loopbaan gekozen, maar dit bleek bij lange na de juiste keuze niet te zijn. Dat maakt het wel heel lastig om het vol te houden. Het gaat niet om het geld, niet om de mate waarin je uitgedaagd wordt of om de tijd die je erin moet steken, maar toch is het simpelweg niet wat je wilt. Het is dan dus belangrijk om te gaan ontdekken wat je dan wel wilt.

5. Het wordt allemaal even te veel

Het kan ook allemaal de andere kant op vallen. Je hebt de meest uitdagende baan die je kunt bedenken en de uitdaging wordt alleen maar groter. Je ziet allerlei mijlpalen op het pad van je loopbaan liggen en zet je er volledig voor in. Zo erg zelfs, dat je overwerkt raakt en de stress je grijpt. Dit is natuurlijk ook niet de bedoeling. Dan is het dus ook zaak om eens te kijken wat je nu eigenlijk echt wilt in het leven en waar je het kunt vinden. Dit is dus ook zeer belangrijk.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te speleng8636e188fe3c2e5baa32b8d9db475055dcee5d8345b271e62d46d00a994be66f1a989966295cfba2adc99137fb32ce0ffd46aeb149f6a9db73614bb7f2a56b01 1280