VCA staat voor VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu). De VCA is een vrijwillige certificering die is ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Werkgevers voor de Metaalindustrie. Deze certificering is een keurmerk voor bedrijven die willen aantonen dat ze voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

VCA VOL certificaat

Het VCA VOL-certificaat (Milieumanagement) is een vrijwillige certificering ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Werkgevers voor de Metaalindustrie. Deze certificering is een keurmerk voor bedrijven die willen aantonen dat ze voldoen aan de hoogste normen op het gebied van milieumanagement en veiligheid. VCA VOL bij in1keerVCA.nl is makkelijk te behalen. Binnen 1 dag haal jij je certificaat. Wist je dat VCA-VOL verschilt met VCA Basis?

VCA Basis

Een VCA Basiscertificaat is een keurmerk voor bedrijven die willen aantonen dat zij voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Het VCA Basiscertificaat wordt uitgereikt door een onafhankelijke auditor na een risicoanalyse van het bedrijf. De accountant beoordeelt ook of het bedrijf een adequaat veiligheidsbeleid heeft, of het dit beleid in de praktijk implementeert en of het voldoende management commitment heeft om dit prestatieniveau te handhaven.

Vrijwillige certificering

De VCA VOL is een vrijwillige certificering ontwikkeld door de Nederlandse Vereniging van Werkgevers voor de Metaalindustrie. Deze certificering is een keurmerk voor bedrijven die willen aantonen dat ze voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. VCA Vrijwillig Certificatieschema is een onafhankelijk certificatieschema van derden, dat bedrijven certificeert die een hoog niveau van veiligheid, gezondheid en milieubescherming bereiken en behouden. Het is ontwikkeld door werkgevers in nauwe samenwerking met experts van overheden, universiteiten en onderzoeksinstituten.

in1keervca.nl

Deze site is een ondersteunende toolkit voor bedrijven die VCA-certificering willen aanvragen en zal regelmatig worden bijgewerkt. De toolkit bevat praktische tips, voorbeelden en links naar andere sites die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je aanvraag. Bij in1keervca.nl kan je een VCA cursus doen. Bij grote groepen is het mogelijk om de cursus op eigen locatie te laten geven. Ook heeft in1keervca locaties waar je naar toe kunt om de cursus bij te wonen.