Vier mythes over reizen als dertiger doorbroken

Misschien kon je niet, misschien had het je ambitie niet toen je jong was. En nu je dertiger bent hangen er allerlei mythes aan veel reizen. Het zou allerlei problemen in je leven opleveren als je de verhalen mag geloven. De vraag is daarom dus ook in hoeverre je al deze verhalen dan moet geloven. Het is tijd om eens een aantal van de zaken die gezegd worden nader te bekijken en te bepalen in hoeverre dit allemaal dan wel waar is. Het zal je verbazen wat er allemaal mogelijk is voor jou op dit moment.

1. Je hebt de mogelijkheid

Er wordt weleens gesteld dat je leven zo is ingevuld wanneer je een dertiger bent, dat het onmogelijk wordt om jezelf vrij te maken om te reizen. Niets is echter minder waar. Dit is waarschijnlijk wel één van de hardnekkigste mythes. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei mogelijkheden om een pauze op je werk te nemen. Bijvoorbeeld door de vakantiedagen van twee jaren achtereen op te nemen. Spaar die van vorig jaar op en neem die van dit jaar direct bij en je hebt zomaar twee maanden de tijd om een continent te gaan ontdekken als dertiger.

2. Reizen staat niet gelijk aan backpacken

Ja, je bent te oud om te backpacken. Dit is dan ook één van de mythes die altijd hoog genoteerd staat. Het zou er niet uitzien wanneer je dit doet. Daarom doe je dat dus ook niet. Wie heeft immers ooit bepaald dat je alleen maar van reizen over de wereld kan spreken als er een rugtas en oncomfortabele slaapplekken bij komen kijken. Wanneer je ouder bent en je hebt er al wat jaren op kantoor op zitten, dan is de kans juist wat groter dat je de reizen op een wat comfortabelere manier kunt maken. Dit is pas aantrekkelijk.

3. Er zijn heel veel bestemmingen

Dat je niet meer geïnteresseerd bent in het beklimmen van bergen of het duiken met dolfijnen zegt ook helemaal niets over je reislust. Ook dit punt in het rijtje mythes moest maar eens doorbroken worden. Er zijn natuurlijk nog talloze andere bestemmingen die de moeite waard zijn. Misschien heb je wel een bepaalde interesse die je naar allerlei plekken op aarde kan brengen. Dit is zelfs een hele goede reden om te willen reizen. Juist wanneer je ouder bent kunnen hele andere plekken heel aantrekkelijk worden om te bekijken. Doe hier dus je voordeel mee.

4. Reizen is niet hetzelfde als soulsearchen

De allerlaatste in het rijtje mythes dat doorbroken moet worden gaat over het vinden van jezelf. Dit staat voor veel mensen gelijk aan reizen. Door te reizen ontdekken ze wie ze zijn. Dit kan best zo zijn, zeker wanneer je jong bent en je allemaal nog niet duidelijk hebt wat je allemaal precies wel en niet wilt. Maar dit hoeft lang niet altijd het uitgangspunt te zijn. Er zijn ook voldoende mensen die gewoon een tijdje ertussenuit willen na een lange en stressvolle tijd. Daar is een lange reis natuurlijk ook geschikt voor.

More from this stream

Recomended