fbpx
13.4 C
Amsterdam
vrijdag, mei 27, 2022

Recente berichten

Virtual reality is de toekomst

Virtual reality en vr bedrijf zijn steeds meer in opkomst. Met virtual reality zijn er vele mogelijkheden en toepassingen die ons leven kunnen verrijken. Met gamen krijgt de gebruiker een zeer realistische ervaring door de kwaliteit van de graphics en het 360 graden beeld. Niet alleen in de privé sfeer, maar ook in de zakelijke sector wordt virtual reality steeds meer gebruikt. Ben je zelf op zoek naar een manier om virtual reality te integreren op de werkvloer? Een vr bedrijf kan jou helpen om software te ontwikkelen om jouw boodschap over te brengen. Zo worden video’s gemaakt die beelden op een levendige manier overbrengen voor jou of werknemers. Dit brengt vele voordelen met zich mee waar jouw onderneming van kan profiteren.

Het verschil tussen VR en AR

Ook zijn AR brillen erg effectief in de zakelijke wereld. AR staat voor augmented reality. Dit houdt in dat er de omgeving wordt aangepast. Zo kijk je bijvoorbeeld door een bril, waar bepaalde functies of extra informatie gemakkelijk naar boven kan worden gehaald. Een smartglass is hier een voorbeeld van. Bepaalde brillen zijn speciaal gemaakt voor het effectief uitvoeren van werkzaamheden. Zo is de realwear HMT 1 zeer geschikt voor het opnemen en delen van werkzaamheden die uitgevoerd worden. Het verschil met VR is dat jouw ervaring volledig wordt aangepast naar de video of het programma wat aan de VR bril gekoppeld wordt.

Virtual reality voor onboarding

Een vr bedrijf kan jou ondersteunen in geschikt materiaal ontwerpen voor onboarding. Met onboarding worden nieuwe werknemers getraind om op een efficiënte manier te integreren in het bedrijf. Door materiaal te laten ontwikkelen door het vr bedrijf wat jouw bedrijf goed representeert, laat je de nieuwe werknemer snel wennen aan de nieuwe omgeving en werkzaamheden. Ook kan je alle werkruimtes opnemen in de video en belangrijke werknemers of managers kunnen zich voorstellen. Op deze manier wordt er op een laagdrempelige manier de belangrijkste informatie overgebracht. Dit scheelt veel tijd en mankracht om een nieuwe persoon in te werken, en de informatie blijft beter hangen.

Met inwerken lopen nieuwe medewerkers namelijk al snel het risico dat ze overprikkeld worden door het ontvangen van teveel informatie in één keer. Door alleen de meest belangrijke informatie weer te geven in een video of training, wordt de nieuwe medewerker efficiënt ingewerkt.

Geschikte bril voor het uitvoeren van werkzaamheden

Ook komt de AR bril goed van pas op de werkvloer. De RealWear HMT 1 wordt met name ingezet bij reparaties, inspecties en onderhoudswerkzaamheden. Deze bril beschikt over een camera waarbij de omgeving eenvoudig opgenomen en gedeeld kan worden. Zo kunnen de werkzaamheden effectief en zorgvuldig worden uitgevoerd. De RealWear HMT 1 is hierdoor een investering die zichzelf snel weer terugverdiend. Het zorgt voor verbetering van de kwaliteit van de werkzaamheden, omdat het werk gemakkelijk overzien kan worden. Het is dus duidelijk dat AR en VR vele voordelen met zich meebrengen, die niet alleen in de persoonlijke sfeer, maar juist ook de zakelijke wereld een goede aanvulling zijn.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te speleng8636e188fe3c2e5baa32b8d9db475055dcee5d8345b271e62d46d00a994be66f1a989966295cfba2adc99137fb32ce0ffd46aeb149f6a9db73614bb7f2a56b01 1280