Voordelen van automatische deuren

Een automatische deur is een deur die automatisch opengaat als iemand hem nadert. Automatische deuren worden vaak gezien in openbare gebouwen zoals scholen, bibliotheken en kantoorgebouwen. Ze worden ook vaak gezien in openbare toiletten, omdat de deuren automatisch openen wanneer iemand de kamer binnenkomt. De automatische deur is een moderne uitvinding die al sinds de jaren 1800 bestaat. In 1859 patenteerde uitvinder James WW Latta een apparaat dat automatisch een poort naar een treinstation zou openen.

Hoe wordt een automatische schuifdeur geïnstalleerd ?

Wanneer een deur is geïnstalleerd, wordt eerst een rail geïnstalleerd. De track komt in secties die met elkaar verbonden zijn. De secties moeten worden samengevoegd om een ​​doorlopend spoor te creëren. Vervolgens worden de rubberen rollen die de deur op en neer langs de baan bewegen, aan de onderkant van de deur bevestigd. De rollen zijn gemaakt van een materiaal waardoor ze soepel langs de baan kunnen bewegen terwijl ze de deur op en neer dragen.

Standaard schuifdeur

In het geval van schuifdeuren is het meest voorkomende type een paar scharnierende panelen die langs elkaar schuiven. De deurpanelen kunnen zowel verticaal als horizontaal worden uitgelijnd. In de meeste gevallen schuiven de deurpanelen in een groef tussen twee muren of pilasters. Een alternatief ontwerp is een accordeonachtige harmonicadeur waarbij de deurpanelen in elkaar klappen en worden ondersteund door een spoor met een enkele rail. Het belangrijkste voordeel van schuifdeuren is dat ze ruimte besparen omdat ze niet open hoeven te zwaaien zoals conventionele deuren.

Telescopische schuifdeur

Een telescopische schuifdeur is een deur die in een wand of plafond schuift. Het wordt vaak gebruikt om een ​​kamer te omsluiten in gebouwen zoals appartementsgebouwen en kantoorgebouwen. Telescopische schuifdeuren zijn meestal gemaakt van glas, maar kunnen ook van metaal of kunststof zijn. Ze worden vaak gebruikt in openbare toiletten omdat ze mensen privacy geven terwijl ze toch naar buiten kunnen kijken. De eerste telescopische schuifdeur werd in 1868 gepatenteerd door Artemus Wheeler.

Anti paniekdeur

Een deur die automatisch opengaat bij brand. Automatische deuren worden vaak toegepast in openbare gebouwen waar veel mensen de deur gebruiken. Ze worden ook gebruikt om te beschermen tegen diefstal, omdat ze kunnen worden geprogrammeerd om na een bepaalde tijd te vergrendelen. Automatische deuren zijn vaak te vinden in appartementencomplexen, omdat ze kunnen worden geprogrammeerd om alleen te openen als er iemand in de ruimte is. Dit voorkomt dat mensen zonder toestemming de deur openen en naar binnen gaan, wat kan leiden tot mogelijke diefstal of vandalisme.

Kosten schuifdeur

De kosten van een schuifdeur kunnen sterk variëren, afhankelijk van het formaat en de gebruikte materialen. De gemiddelde kosten van een schuifdeur zijn €4.500 voor een standaarddeur. Als je op zoek bent naar een op maat gemaakte schuifdeur, zal de prijs veel hoger zijn.

More from this stream

Recomended