18.7 C
Amsterdam
zondag, juni 26, 2022

Recente berichten

Wat bepaald de waarde van Pokémonkaarten?

Het is je vast wel opgevallen dat sommige Pokémonkaarten zo ontzettend duur zijn ten opzichte van andere kaarten. Waarom is dat het geval? PokemonKaartenVerkopen.nl vertelt je waarom.

Goed verhaal van de Pokémonkaart

Soms hebben kaarten simpelweg een goed verhaal. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Tropical Wind kaarten. Deze kaarten werden enkel uitgegeven aan winnaars van deze toernooien. Denk bijvoorbeeld ook aan de No.1 Trainer kaarten, die alleen maar uitgegeven zijn aan, je raadt het al, de beste spelers van toernooien.

De Soort Pokémon

Ook maakt het uit welke Pokémon er is afgebeeld op je kaart. Een kaart van Mewtwo, een van de twee prominente Pokémon in de eerste Pokémon film heeft een grotere kans om meer waard te zijn dan een minder bekende Pokémon.

Kracht van de Pokémon

Hoewel het je geen woekerprijzen gaat opleveren is de waarde ook afhankelijk van de bruikbaarheid in het spel. Met andere woorden, hoe sterker je Pokémon, hoe groter de kans dat hij meer waard is.

Misdrukken van de Pokémonkaarten

Vaak zijn misdrukken ook meer waard. De schaduwloze kaarten zijn hier een goed voorbeeld van. Op deze Pokémonkaarten is de schaduw niet afgedrukt op de rechterzijde van de Pokémon. Hoewel deze fout al snel gevonden was, bestaan er toch nog een aantal van deze kaarten.

Staat van de Pokémonkaarten

Ook de staat van de Pokémonkaart helpt mee aan de prijs. Als je kaarten in goede staat zijn, leveren ze natuurlijk meer geld op dan een kaart met veel gebruikerssporen.

Zeldzaamheid van de Pokémonkaarten

Een van de grootste factoren voor de waarde van een kaart is natuurlijk zeldzaamheid. Als er heel weinig uitgaves zijn van een bepaalde kaart, dan is hij natuurlijk meer waard. Dit kan dus komen omdat je kaart van een bepaald toernooi afkomt, waardoor er maar één uitgave is geweest. Bovendien: hoe ouder je kaart is, des te zeldzamer kan hij zijn.

Hoe meer van deze factoren samen, hoe meer je kaart waard is. Neem bijvoorbeeld de Holografische Charizard zonder schaduw uit de first edition. Deze is op een veiling verkocht voor een absurd bedrag van meer dan 55,000 dollar. Ben je al aan het zoeken?

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te speleng8636e188fe3c2e5baa32b8d9db475055dcee5d8345b271e62d46d00a994be66f1a989966295cfba2adc99137fb32ce0ffd46aeb149f6a9db73614bb7f2a56b01 1280