18.6 C
New York
zondag, mei 26, 2024
spot_img

Latest Posts

Wat je moet weten over de verschillende soorten wietzaadjes

Heb je groene vingers en ben je benieuwd naar het kweken van je eigen wietplantjes? Online zijn eenvoudig en discreet wietzaadjes te koop. Hiermee kun je gemakkelijk je eigen wietplantjes telen, voor eigen gebruik. Of het nou recreatief of medicinaal is; er zijn zoveel verschillende soorten wietzaadjes, dat er altijd wel een soort te vinden is die het beste bij jou past. Doordat er zoveel verschillende soorten bestaan, is het handig om je eerst goed in te lezen over wielzaadjes en het kweken van je eigen cannabis.

Wat kun je met wietzaadjes?

Wietzaadjes kun je gebruiken net als iedere andere plant die je wil kweken. Je stopt het zaadje in de een pot met grond en geeft hem voldoende water. Uiteindelijk groeit er dan een wietplantje uit. Net als groenten is er een beste tijd waarop je jouw wietplant kunt oogsten. Als je te lang wacht met het oogsten van je wietplant, loop je de kans dat er werkzame stoffen verloren gaan. Aan de top van je plant kun je zien of deze rijp is voor de oogst. De witte bloeiharen zijn dan grotendeels bruin geworden.

Hoe kweek je wietplantjes?

Bewaar je wietzaadjes altijd op een droge, koele plek. Door ze niet in aanraking te laten komen met vocht, voorkom je dat ze gaan schimmelen of te vroeg gaan ontkiemen; dat zou zonde zijn. Bewaar de cannabiszaden bij voorkeur in bakjes in de koelkast. Haal deze er pas uit als je van plan bent ze te gaan zaaien. Als de zaden steeds temperatuurwisselingen ondergaan, kunnen ze beschadigen en heb je er niks meer aan. Naast een droge koele plek is het belangrijk dat ze niet te veel worden blootgesteld aan direct licht.

Op het moment dat je de cannabiszaden wil gaan zaaien, haal je ze uit de koelkast en laat je ze in het bakje waarin ze zitten wennen aan de temperatuur van de omgeving. Vervolgens bepaal je of je binnen of buiten je wiet wil gaan kweken. Buiten je wiet kweken is de gemakkelijkste optie, aangezien je bij het kweken binnenshuis meer apparatuur en benodigdheden bij de hand moet hebben. Daarbij is het binnen kweken van wiet illegaal en wordt dit vaak gedaan door de kleine commerciële kwekers.

Vrouwelijke en mannelijke planten

Net als vele andere planten, kent de wereld van de wietplanten mannelijke en vrouwelijke planten. De vrouwelijke variant van de cannabisplant heeft toppen met veel THC, waardoor deze zeer geliefd zijn onder de professionele kwekers. ‘Feminized cannabiszaden’ zijn op een dergelijke manier gekweekt dat er enkel vrouwelijke planten ontstaan. Met ‘regular cannabiszaden’ krijg je dus zowel mannelijke als vrouwelijke planten, waardoor de mogelijkheden met de oogstbare wietplanten zeer veelzijdig zijn. Dit zijn de zaden waaruit wietplanten ontspruiten op een manier zoals de natuur het bedoeld heeft.

Autoflowering wietzaadjes

Normale wietzaadjes hebben de gewoonte om op wisselende leeftijden te bloeien. Hierdoor weet je als kweker niet waar je aan toe bent en of je de meeste planten in één keer zal kunnen oogsten. Een factor dat de bloei van wietplanten voornamelijk bevorderd is licht; ze gaan bloeien als de dagen korter worden. Met ‘autoflowering cannabiszaden’ ben je verzekerd van wietplanten die op een bepaalde leeftijd gaan bloeien. Dit gebeurt doorgaans als de plantjes drie weken oud zijn. Zo kunnen zowel professionele als amateur kwekers hun wietplantjes meerdere keren per jaar oogsten.

Medicinale wietzaadjes

Door recent onderzoek neemt het gebruik van CBD-producten enorm toe. Dit niet-psychoactieve stofje in cannabis verlicht pijn en verminderd stress. Je ervaart er dus enkel de medisch gunstige effecten van, zonder stoned te worden. De CBD-wietzaadjes worden op een bepaalde manier gekweekt zodat de medisch werkende stoffen in de plant geoptimaliseerd worden. Van deze planten kan vervolgens CBD-olie gemaakt worden. Dit kan gebruikt worden bij onder andere epilepsie, autisme, angststoornissen. Daarnaast kent het nog vele andere voordelen voor het menselijk lichaam. CBD bindt zich namelijk aan het endocannabinoïdesysteem, wat het menselijk lichaam stabiel houdt.

Is het kweken van wiet legaal in Nederland?

Vele mensen denken dat het kweken van enkele wietplantjes in Nederland legaal is. Bij vijf of minder plantjes wordt er door het Openbaar Ministerie echter wel aangenomen dat het niet beroeps- of bedrijfsmatig gekweekt wordt en dus wordt het gedoogd. Dit betekent niet direct dat het ook legaal is; het kweken van wietplanten is in Nederland gewoon verboden. Bij vijf of minder plantjes wordt je niet strafrechtelijk vervolgd, maar wel worden je plantjes in beslag genomen. Hoe meer plantjes je hebt, hoe strenger de strafrechtelijke vervolging zal zijn.

Wietzaadjes kopen

Ondanks dat het kweken van wietplantjes in Nederland dus niet legaal is, kun je gemakkelijk online wietzaadjes kopen. Bijvoorbeeld bij Zamnesia. Hier selecteren ze de zaden op basis van de kwaliteit en de reputatie van de producenten van de wietzaadjes. Zo weet je zeker dat je de beste wietzaadjes in huis haalt en binnen de kortste keren de mooiste plantjes kunt kweken. Welke wietzaadjes het beste bij jou passen, hangt vooral af van het gebruik dat je voor ogen hebt.

Latest Posts

spot_imgspot_img

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.