fbpx
13.4 C
Amsterdam
vrijdag, mei 27, 2022

Recente berichten

Wat kun je met een waterontharder?

Voor veel mensen is het pas bij het kopen van je eerste huis dat je goed zorg gaat dragen voor je sanitair en je elektronische apparaten, zoals je waterkoker of wasmachine. Een waterontharder kan hier uitkomst in bieden. Het voordeel van een waterontharder plus water filter is dat je kalk en andere stoffen in het water eruit kunt halen. En waarbij je in je studentenhuis of bij je ouders thuis niet omkeek naar kalk op de wastafel of op de kraan, zal het je in je eigen huis wel opvallen. Je moet zelf schoonmaken en kalk is zeer hardnekkig. Om snel klaar te zijn met de badkamer, wc en keuken schoonmaken is een waterontharder een ideale investering. Je kunt je voorstellen hoeveel tijd je bespaart door het kopen van zo'n slim apparaatje. Maar er zijn meer voordelen.

Een wateronharder haalt alleen kalk uit het water. Wil je ook andere stoffen uit het water filteren zorg dan dat je ook een water filter aanschaft.

Waarom een waterontharder kopen?

Als je een waterontharder koopt, zal je merken dat het water lekkerder is van smaak, zachter voor je huid en haar, en geen schade toebrengt aan je waterkoker en ander witgoed. Kortom, dit kleine apparaat wat vaak in de meterkast wordt geplaatst, waar de waterleiding je huis binnenkomt, kan jouw woongenot enorm verhogen. Een water ontharder haalt kalk eruit. Dit gebeurt met een ingewikkeld proces, maar jij hebt er geen omkijken naar. Je kan vaak zo'n apparaat laten installeren. Je hoeft dus niet zelf aan de slag om je waterleiding doormidden te zagen. 

Een water filter kennen we al langer

Het concept van een water filter is niet nieuw. We kennen allemaal de water filters die je kunt krijgen om drinkwater in een kan te filteren. Of zo'n ding in het reservoir van je koffiezetapparaat. Je beseft je dan hoe gek het eigenlijk is dat dure apparaten zoals wasmachines geen filter hebben. Je kan er maar beter zorg voor dragen, want kalk maakt de machine kapot en zorgt voor een minder efficiënt gebruik. Je kunt ook een losse waterfilter kopen, om zo lekkerder drinkwater te hebben en je waterkoker te ontzien. Dit soort apparaten zijn ook voor de doe-het-zelver gemakkelijk aan te sluiten. Filters kun je er zelf bijbestellen, en tevens zelf verwisselen. Kortom, beter die kalk in een filter opvangen dan dat je het opdrinkt en in je waterkoker krijgt, toch? 

Geniet van je badkamer en keuken

Wanneer je je eigen huis hebt gekocht is er vaak veel dat je wilt veranderen. Denk aan een nieuwe badkamer of een nieuwe keuken. Wanneer je deze ruimtes in je huis helemaal gloednieuw hebt, dan is het echt genieten. Maar er komt ook werk bij kijken. Zo moet je alles goed schoonhouden en eigenlijk na gebruik afdrogen. Niet iedereen heeft daar zin in en daardoor zie je kalkaanslag ontstaan. Met een apparaat om kalk uit je leidingwater te halen hoef je niet af te drogen, aangezien je geen kalk vlekken krijgt. Dit is extra handig voor badkamers waar geen raam in zit, want ruimtes die niet goed geventileerd worden hebben veel sneller last van kalkaanslag. Nu weet je hoe je dat oplost, namelijk met een goede water filter!

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te speleng8636e188fe3c2e5baa32b8d9db475055dcee5d8345b271e62d46d00a994be66f1a989966295cfba2adc99137fb32ce0ffd46aeb149f6a9db73614bb7f2a56b01 1280