0.3 C
Amsterdam
donderdag, december 7, 2023

Recente berichten

Wat zijn de grootste voordelen van een haartransplantatie?

Ben je nog niet bepaald oud, maar word je toch al kaal? Dan kan dit het gevolg zijn van het mannelijk hormoon DHT. Dit hormoon is verantwoordelijk voor een verminderde doorbloeding van haarzakjes. Haren vallen hierdoor sneller uit, terwijl het langer duurt voordat er nieuwe haren groeien. Gevolg hiervan is dat er kale plekken kunnen ontstaan. Dergelijke haaruitval kun je tegengaan door voor een haartransplantatie te kiezen. Er zijn echter genoeg mensen die hier niet op zitten te wachten. Toch moet je weten dat er de nodige voordelen zitten aan zo’n transplantatie. Om jou te overtuigen zetten we hieronder de grootste voordelen van een haartransplantatie op een rijtje.

1. Kale plekken keren niet terug

Er zijn genoeg mensen die twijfelen over het succes van een haartransplantatie. Vaak wordt gedacht dat de getransplanteerde haren weer uitvallen. In het begin gebeurt dit inderdaad. Het gaat in dat geval echter om de oude haren. Nadat de haren uitgevallen zijn, gaan de haarzakjes nieuwe haren produceren. Binnen twee tot vier maanden na uitvallen van de oude haren wordt dit al zichtbaar. In het begin gaat het om wat fijner haar, maar na plusminus negen maanden neemt het haar zijn normale structuur en stevigheid aan. Na ongeveer een jaar is het eindresultaat van de behandeling zichtbaar. Het haar blijft daarna aanwezig. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat kale plekken terugkeren na een transplantatie. Althans, niet wanneer je de haartransplantatie uit laat voeren door een specialist.

2. Transplantatie is niet zichtbaar

Veel mensen durven niet goed een haartransplantatie te onderdaan. De voornaamste reden hiervoor is dat zij bang zijn dat je dit lange tijd zichtbaar is. Dit is echter een misvatting. Alleen in de eerste dagen na de transplantatie is de ingreep zichtbaar. Zo zullen er bijvoorbeeld korstjes zichtbaar zijn op de plekken waar haar getransplanteerd is. Indien de huid hersteld is, verdwijnen deze korstjes binnen de kortste keren. Over het algemeen zijn de gevolgen van een haartransplantatie maximaal tien tot veertien dagen zichtbaar. Is jouw huid in goede conditie? Dan kan het zelf zo zijn dat de huid binnen vijf dagen na de transplantatie alweer hersteld is. Ook zal het getransplanteerde haar in dezelfde richting groeien als de rest, waardoor een haartransplantatie nooit zichtbaar is.

3. Verschillende haartransplantaties mogelijk

Het laatste grote voordeel van een haartransplantatie is dat er ontzettend veel mogelijk is op dit gebied. Toch denken veel mensen alleen maar aan een transplantatie voor haren op de hoofdhuid. Op zich logisch, want dit is de meest bekende vorm van haartransplantatie. Zo kun je bijvoorbeeld haren transplanteren op de kruin of om inhammen tegen te gaan. Er zijn echter ook andere vormen van een haartransplantatie mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld ook haar transplanteren voor vollere wenkbrauwen of een vollere baard. Kortom: op het gebied van haartransplantatie is er dus van alles mogelijk.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img