Weinig tijd? Zo maak je toch snel een goed cv

Een drukke baan, een druk gezinsleven en ook nog willen sporten en sociale contacten die onderhouden moeten worden. Waar haal je in je zoektocht naar ander werk de tijd vandaan om een curriculum vitae te maken? Gelukkig zijn er een aantal manieren om snel een goed cv te schrijven bijvoorbeeld aan de hand van een cv voorbeeld. Met deze tips solliciteer je binnen no time op de baan van je dromen.

Werk met cv-sjablonen

Een snelle manier om een curriculum vitae te maken is aan de hand van een cv-sjabloon. Het voordeel van een sjabloon is dat je geen specialistische kennis nodig hebt om zelf een cv in elkaar te zetten. Gratis cv-sjablonen vind je bijvoorbeeld in Microsoft Word of in Google Docs. Het document is al helemaal opgemaakt en je hoeft alleen nog de titels en informatie te vervangen door jouw persoonlijke gegevens. Houd bij het kiezen van een cv-sjabloon wel rekening met het soort vacature waarop je solliciteert en laat het sjabloon hierop aansluiten.

Online je cv maken

Ben je vaak onderweg en wil je snel reageren op een vacature? Dan is het hebben van een online cv een uitkomst. Zo heb je namelijk altijd je cv bij de hand en kun je vanuit de trein of de auto je cv aanpassen en versturen. Een online cv kun je eenvoudig creëren met een cv generator. Dit is online software waarbij je binnen een paar stappen tot een professionele levensloop komt.

Je begint met het invullen van je persoonlijke gegevens. Bij de tweede stap vul je alle onderdelen in die van toepassing zijn op de baan die je graag wilt hebben. Zo vul je bijvoorbeeld je opleidingen, werkervaring en vaardigheden in. Heb je tijd over en wil je dat jouw cv echt opvalt? Voeg dan ook een persoonlijk profiel toe aan je cv. Dit nodigt recruiters en potentiële werkgevers uit om meer over jou te weten te komen én je cv in meer detail te lezen. De laatste stap is het kiezen van een moderne lay-out die qua stijl en kleur precies bij jou past.

Maak gebruik van een basis cv

Hoewel deze optie je één keer wat meer tijd kost, heb je er flink profijt van elke keer als je gaat solliciteren. Een basis cv is namelijk een uitgebreid cv waarin je alle belangrijke details over je opleidingen, werkverleden, nevenactiviteiten, vaardigheden en eigenschappen noteert. Door dit document te gebruiken als basis, creëer je voor elke vacature een cv dat is afgestemd op de functie. Het enige dat je hoeft te doen is de elementen te selecteren die je nodig hebt voor je aangepaste cv. Zo kost het aanpassen van je cv weinig tijd en zorg je telkens weer voor een sollicitatie op maat.

Soms hebben we weinig tijd voor het schrijven van een goed cv. Gebruik bovenstaande tips om jouw kostbare tijd te investeren in een manier om toch snel een cv te schrijven én een nieuwe baan te vinden.

More from this stream

Recomended