Wetenschappelijk bewezen dat het oudste kind altijd gelijk heeft

Het oudste kind heeft altijd gelijk. De studie werd uitgevoerd door de University of Southern California, terwijl de resultaten werden gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift. De studie onderzocht gezinnen met meer dan één kind en de bevindingen zijn nogal onverwacht. De onderzoekers hebben ontdekt dat het oudste kind meer levenservaring heeft en naar zijn mening meer kans heeft om gelijk te hebben. Bovendien wordt ook vermeld dat hij een hoger IQ heeft dan jongere broers en zussen. De jongste kinderen zijn meestal slimmer, omdat ze van hun oudere broers en zussen leren hoe ze van hun ouders kunnen profiteren.

Het onderzoek

De onderzoekers hielden een enquête onder ouders en vroegen hen na te denken over hun eerste kind. De deelnemers werd gevraagd om de intelligentie en levenservaring van het eerste kind te beoordelen en vervolgens dezelfde vragen over andere kinderen in hun gezin te beantwoorden. De resultaten toonden aan dat het oudste kind wordt beoordeeld als intelligenter en meer ervaren dan jongere broers en zussen. Uit het onderzoek bleek ook dat de oudste kinderen eerder gelijk hebben als ze een meningsverschil hebben met hun ouders. De onderzoekers wijzen erop dat het oudste kind meestal een jongen is, omdat jongens sneller volwassen worden dan meisjes. Ze merkten ook op dat de jongste kinderen slimmer zijn omdat ze van oudere broers en zussen leren hoe ze van hun ouders kunnen profiteren. De studie werd uitgevoerd door de University of Southern California, terwijl de resultaten werden gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences.

Is ouder beter?

Oudere kinderen zijn beter in het plannen van hun academische loopbaan. De oudste kinderen hebben meer kans om gelijk te hebben. Onderzoekers van de University of Southern California hebben een onderzoek uitgevoerd om erachter te komen of oudere kinderen beter zijn dan jongere. Het onderzoek is gepubliceerd in het Journal of Consumer Research. De onderzoekers analyseerden gegevens uit twee verschillende onderzoeken die in 2004 en 2008 zijn uitgevoerd. In beide onderzoeken zijn gezinnen met meer dan één kind geïncludeerd. De onderzoekers interviewden ouders en vroegen hen naar de levenservaringen van hun kinderen en hun academische loopbaan. De resultaten toonden aan dat het oudste kind meer kans heeft om gelijk te hebben dan zijn jongere broers en zussen, omdat hij meer levenservaring heeft en wijzer is. Dus ja, ouder is dus beter.

Tips om gelijk te krijgen

1. Zorg ervoor dat je het oudste kind bent. 2. Als je dat niet bent, probeer dan de beste leerling van je klas te zijn. 3. Zorg er altijd voor dat je ouders meer van je houden dan van je broers en zussen, vooral als ze jonger zijn dan jij. 4. Als ze dat niet doen, laat ze dan denken dat ze dat wel doen door thuis een engel te zijn en op school een duivel (of omgekeerd). 5. Laat je ouders je niet vergelijken met je broers en zussen; dit is een oneerlijk spel en het zal je op de lange termijn alleen maar pijn doen.

More from this stream

Recomended