Kies dan eens voor een zwarte douchecabine in plaats van een chroom of wit exemplaar. Een matzwarte douchecabine maakt de badkamer in één keer tot een stoer en industrieel geheel. Natuurlijk combineer je deze zwarte douchecabine met zwarte accessoires zoals kranen, douchekop en wastafel.

mGSq8NP9lK3h zEWqdWeV6fmZtA3uS98AD yemJtM1cKM1SFvQB63ojobJ cznN2DXfqPEU6B7asUrBtplWDC Rh7ojJ4hBQHsztH rJ1XZrqDXXF KmB4eG5Rv8TGUf9hLcnbtF

(Bron afbeelding: BadkamerXXL.nl)

Je kunt zelfs ook de handdoekhaakjes, prullenbak en de zeeppompjes in deze mooie zwarte kleur toevoegen. Zo zorg je voor een mooi geheel dat “staat als een huis”. Om het zwarte en zware wat te doorbreken heb ik wat tips voor je.

Hou de basis licht van kleur

Om te voorkomen dat je een “zwart gat” in loopt als je de badkamer binnenstapt, is het wel slim om de basis licht van kleur te houden. Dit hoeft echt niet spierwit te zijn, je kunt hier ook kiezen voor mooie grijstinten op de muren en de vloer. Vloer- en wandtegels kun je bij BadkamerXXL in alle soorten en maten vinden. Het is ook helemaal niet gezegd dat je de hele badkamervloer en -muur met dezelfde tegels moet doen. Het kan schitterend zijn om juist in de douche een variant op de andere tegels te gebruiken. Kies hier bijvoorbeeld voor een mooie mozaiëktegel. Je kunt er zelfs voor kiezen om een nisje in het douchegedeelte te (laten) maken zodat je hier goed je flessen en andere benodigdheden kunt neerzetten.

Zorg voor goede verlichting

Niets zo vervelend als voor de spiegel staan en niet goed kunnen zien wat je doet. Het licht is in de badkamer, meer dan in welke ruimte in huis dan ook, van groot belang. Door goede verlichting toe te passen, zul je zien dat niet alleen de badkamer mooier wordt, maar jij ook. Je kunt nu immers goed zien hoe je haar zit!

Tip: gebruik verschillende soorten verlichting die je onafhankelijk van elkaar aan en uit kunt zetten. Spotjes (speciaal voor natte ruimtes) in het plafond en vooral ook één precies boven de douchecabine geven overzichtlicht. Bij de wastafel kun je dan kleinere lampjes ophangen. Ook een vergrotende spiegel met extra licht kan een fijne oplossing zijn.

Vervang je handdoeken en washandjes

Als je eenmaal een prachtige nieuwe badkamer hebt, dan denk je misschien dat je nog wel even toe kan met de handdoeken en washandjes die je al hebt. Nee dus, doe het niet! Tenzij je net voor de verbouwing begon nieuwe exemplaren hebt aangeschaft, is dit hét moment om eens op zoek te gaan naar nieuw badkamertextiel. En als je dan toch bezig bent: kies direct een mooi nieuw kleedje of badmat in de goede kleur. Aandacht voor detail zorgt ervoor dat je nog meer zult genieten van je nieuwe badkamer.