Zo makkelijk breng je wat meer beweging in je leven

Meer bewegen. Voor heel veel van ons geldt dat het echt geen overbodige luxe zou zijn. We zitten meer en meer, en brengen onze werkdag vaak door zonder meer dan een paar stappen te zetten. En ook in onze vrije tijd is bewegen niet meer vanzelfsprekend. Vaak brengen we ook onze vrije momenten vooral in een zittende houding door. Aan de 150 minuten matig tot intensieve beweging die wekelijks wordt aangeraden, komen steeds minder mensen. Vaak lijkt alleen flink gaan sporten ervoor te kunnen zorgen dat je toch een beetje aan je beweging komt. Ben je daar niet dol op? Goed nieuws! Er zijn namelijk ook best andere manieren te bedenken om toch wat meer beweging te krijgen.

Waarom is bewegen zo belangrijk?

Dat we steeds minder bewegen is een feit. Maar waarom dat niet zo verstandig is, is lang niet bij iedereen bekend. Toch kan te weinig beweging grote gevolgen hebben. Ten eerste worden je spieren en gewrichten er stijf en stram van, na een hele dag zitten op je werk voel je dat vaak best. Ook kan het problemen veroorzaken met je hart en bloeddruk als je te weinig beweegt. En tenslotte zijn veel mensen wel minder gaan bewegen, maar niet minder gaan eten. Het gevolg? We worden allemaal steeds zwaarder.

Gezond afvallen doe je door niet alleen een beetje meer op je voeding te letten, en wat vaker voor gezonde tussendoortjes en kleinere porties te kiezen, maar ook door meer te gaan bewegen. Je blijft op gewicht als de hoeveelheid calorieën die je uit voeding binnenkrijgt gelijk is aan de hoeveelheid die je verbrandt. Beweeg je meer, dan verbrand je uiteraard ook meer. Afvallen doe je door meer te verbranden dan binnen te krijgen. Minder eten is dan een optie, maar meer bewegen natuurlijk ook.

Hoe breng je meer beweging in je leven?

Goed, meer bewegen is dus belangrijk. Maar hoe pak je dat aan? Flink gaan sporten klinkt lang niet iedereen als muziek in de oren, en valt zeker in een toch al druk leven vaak lastig in te passen. Gelukkig zijn er meer manieren om aan de aanbevolen hoeveelheid beweging te komen.

Klinkt afvallen met wandelen interessant? Zeker als je (bijna) iedere dag een flink aantal minuten stevig doorstapt, kan dat prima werken. Daar hoef je vaak nauwelijks extra tijd voor vrij te maken. Als je iets dat je normaal met de auto of de fiets deed nu eens wandelend doet, kom je een heel eind. Of ga in je pauze eens lekker een half uurtje wandelen, dan haal je ook meteen een frisse neus. Een kleine aanpassing in je leven, die ervoor kan zorgen dat je opeens wél voldoende beweging krijgt!

More from this stream

Recomended