0.3 C
Amsterdam
donderdag, december 7, 2023

Recente berichten

Fysiotherapie maakt je lichaam soepel

Blijf fit na je dertigste met fysiotherapie Haarlem

Je wilt er misschien niet aan, maar vanaf je dertigste begint je lichaam al te verouderen. Je jeugd is dan toch echt definitief voorbij. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je aan het aftakelen bent. Wel kun je merken dat je minder snel herstelt van een blessure. Een fysiotherapeut in Haarlem kan je helpen bij de revalidatie als je bijvoorbeeld betrokken bent geraakt bij een ongeval of een ongelukje in of om het huis hebt gehad. Door gebruik te maken van fysiotherapie Haarlem herstel je zeker sneller dan wanneer je alleen rust neemt.

Te fanatiek sporten

Veel dertigers willen graag net zo soepel en fit blijven als toen ze 18 waren. Dat is natuurlijk niet haalbaar, al kun je door verantwoord te sporten wel een eind komen. Als je te fanatiek sport beoefent kan dit leiden tot blessures. Als je een blessure hebt dan kun je voor revalidatie terecht voor fysiotherapie in Haarlem. De fysiotherapeut kan met een vooraf afgesproken aantal behandelingen ervoor zorgen dat je blessure sneller herstelt dan wanneer je alleen rust zou nemen. En uiteraard is het belangrijk dat je je trainingsschema aanpast.

Overbelasting door stress

Veel dertigers zijn nog volop bezig om hun carrière op te bouwen. Dat betekent vaak hard werken, voeruren maken en niet genoeg tijd nemen voor ontspanning. En als ze dan gaan sporten dan gaat het soms weleens mis. Ook kun je als gevolg van stress last krijgen van nek- en schouderklachten. Dit kan fysiotherapie Haarlem voor je oplossen. Je hoeft hiervoor geen verwijzing van je huisarts te hebben, maar je kunt natuurlijk wel eerst met hem of haar overleggen. Als je aanvullend verzekerd bent dan vergoedt de zorgverzekering een deel van de behandelingen voor revalidatie door een erkende praktijk voor fysiotherapie in Haarlem. Kijk wel goed na voor hoeveel behandelingen je verzekerd bent, om onaangename verrassingen te voorkomen.

Aanvullend verzekeren voor fysiotherapie Haarlem

Als je gevoelig bent voor blessures waarvoor revalidatie nodig is dan kun je je het beste aanvullend verzekeren voor zorgkosten. Vrijwel alle zorgverzekeraars hebben modules die extra behandelingen voor fysiotherapie vergoeden. Hiervoor betaal je natuurlijk wat meer premie, maar als je gebruik maakt van het maximale aantal behandelingen per jaar dan ben je toch voordeliger uit dan wanneer je de fysiotherapie in Haarlem deels zelf moet betalen.

Maak direct een afspraak voor fysiotherapie in Haarlem

Heb je klachten waarvan je denkt dat fysiotherapie in Haarlem zou kunnen helpen? Maak dan direct een afspraak voor een intake en eerste behandeling. Hoe langer je blijft rondlopen met bepaalde klachten, hoe langer het duurt voordat de revalidatie is afgerond. Zeker als je vanwege je klachten niet kunt werken is het belangrijk hier op korte termijn naar te laten kijken om de re-integratie niet te lang uit te stellen. Wanneer je in loondienst bent en in de ziektewet zit of als zelfstandige een uitkering uit een arbeidsongeschiktheidsverzekering ontvangt zal de bedrijfsarts ook zeker aandringen op snelle behandeling.

Latest Posts

Online een pubquiz kopen om met je vrienden te spelenspot_img