Samenvattingen zijn een belangrijk onderdeel van je studie

0
303

Heb jij ook een leuke uitdaging voor de boeg? Ga je een studie starten naast je werk? Dat is altijd een goed idee. Hoe meer kennis je hebt, hoe beter je je huidige werk kunt doen. Het kan ook zijn dat je juist kiest voor een studie in een totaal andere richting dan je huidige werk. Misschien wil je voor jezelf beginnen of wil je omscholen in een andere richting. Hoe dan ook, je zult flink moeten studeren. Om het jezelf wat minder moeilijk te maken, en niet altijd maar te hoeven zeulen met zware boeken, is het slim om samenvattingen te maken.

Samenvattingen maken is nog niet zo gemakkelijk

Wanneer je nu, voor het eerst in jaren, weer gaat studeren, zul je merken dat het wel wat anders is dan toen je nog fulltime naar college ging. Toen maakte je nog samenvattingen door in je boek bepaalde alinea’s te markeren en deze over te schrijven. Een goede samenvatting maken is echter meer dan dat. Je kunt er natuurlijk nog steeds voor kiezen om de belangrijke teksten uit je boeken één op één over te nemen. Maar heb je dan werkelijk alles begrepen? Door de teksten te gebruiken als basis en deze om te zetten in je eigen woorden kom je er achter of alles je helemaal duidelijk is.

Gebruik de samenvatting van een ander als backup

Online, bij Stuvia, kun je samenvattingen van anderen aanschaffen. Deze samenvattingen kun je naast de samenvatting houden die je zelf aan het maken bent. Want ook de samenvatting van een ander is niet in jouw eigen woorden. De samenvatting van een ander kan je wel helpen om moeilijke onderdelen beter te begrijpen. En je ziet dan ook hoe een goede samenvatting eruit ziet. Er gaat nog best veel tijd zitten in het maken van een goede samenvatting, maar dat is allemaal de moeite waard als jij, door het maken van deze samenvatting, je tentamen haalt.

Verkoop je eigen samenvatting net zo gemakkelijk

Het maken van samenvattingen kost veel tijd. En wat doe je na je tentamen of toets met zo’n samenvatting? Niks. Wat nu als ik je vertel dat je jouw samenvattingen kunt verkopen? Dan leveren ze je, behalve goede punten, ook nog wat geld op. Het verkopen van een samenvatting is snel en gemakkelijk te regelen. Je kunt de samenvatting gewoon uploaden bij Stuvia. Dat kost je bijna geen tijd. Over het algemeen duurt het maximaal een dag of drie voor jouw samenvatting voor het eerst wordt gekocht.