Hoe kan je je kind zo goed mogelijk opvoeden?

0
335

Hoe kan je je kind zo goed mogelijk opvoeden?

Sommige mensen zeggen: opvoeden is chantage. Anderen zeggen, je kan beter creatief zijn met oplossingen. Dan zijn er nog mensen die zeggen dat je gewoon altijd consequent moet zijn. Als laatste heb je nog die walgelijk perfecte mensen die alleen maar uit liefde handelen. Eigenlijk hebben al deze manieren wel iets goeds. Het belangrijkste is, doe vooral je eigen ding.

Eigen instinct vertrouwen

Zodra je zwanger bent, krijg je van iedereen goedbedoelde tips. Je kan het beste dit doen en dat absoluut niet. Wat voor de een wel werkt, werkt voor de ander juist niet. Zo ook voor onze kinderen. Je kan twee kinderen hebben met beiden dezelfde ouders, maar toch kunnen ze nog steeds ontzettend verschillen van elkaar. Het enige waar je altijd op terug kan vallen, zeker als het gaat om de moeders onder ons, is je eigen instinct. Al vanaf de zwangerschap zal je merken dat je die meekrijgt. Vertrouw erop en luister ernaar, dan zit je bijna altijd goed.

De wonderbaarlijke uitkomst van twee keuzes

Wanneer je kind twee is en het woordje ‘nee’ ineens heeft uitgevonden, merk je al dat een kind geen robot is, maar iemand met een eigen willetje. Het heeft geen zin om je kind iets op te dragen, want dan duw je je kind alleen maar weg. Je kunt je kind wel stiekem sturen, door hem of haar twee keuzes te geven. Je mag deze kleren aan óf deze, welke wil je? Zo ook met pubers: je mag zelf kiezen, wil je nu eerst je kamer opruimen en daarna wat leuks doen, of gaan we eerst samen een spelletje spelen en dan beloof jij daarna je kamer op te ruimen?

Balans tussen regels en vrijheid

Er komt altijd een tijd waarbij je kind ineens groot is geworden. Hij of zij heeft nog wel de begeleiding nodig van papa of mama, maar wil toch ook wel graag zelfstandig buitenspelen. De balans tussen je kind beschermen met regels en het geven van vrijheid is dan lastig te vinden. Volledig beschermen kan niet, maar een GPS horloge kind maakt het wel iets makkelijker voor je. Je kan op die manier bijhouden waar je kind is en jullie kunnen met elkaar bellen dankzij een prepaid kaart. GPS horloges voor kinderen zijn makkelijker mee te nemen dan grote telefoons, waardoor ze minder snel kwijtraken. Zodoende zijn ze ook heel handig om mee te nemen naar school. Daarnaast ben je een stuk goedkoper uit dan met een dure smartphone. Kijk eens op de site van One2Track voor verschillende soorten GPS horloges. Alle GPS horloges van One2Track maken gebruik van de Nederlandse One2Track app én het online GPS platform.